Preşedintele american Donald Trump le-a cerut aliaţilor europeni să ia înapoi peste 800 de soldaţi ISIS capturaţi în Siria şi să îi pună sub acuzare, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Statele Unite fac apel la Marea Britanie, Franţa, Germania şi alţi aliaţi europeni să ia înapoi peste 800 de soldaţi ISIS pe care i-am capturat în Siria şi să îi pună sub acuzare. Califatul este aproape să dispară. Alternativa nu este una bună, pentru că vom fi forţati să îi eliberăm”, a scris Trump pe Twitter.

Comentariile lui Trump vin după ce Forţele Democrate Siriene, susţinute de SUA, erau aproape să captureze ultima enclavă a ISIS din estul Siriei, a informat comandantul Jiya Furat, aducând astfel califatul în pragul unei înfrângeri totale.

Furat a informat că Forţele Democrate Siriene au prins ultimii militanţi într-un cartier din satul Baghuz, aproape de graniţa cu Irakul.

„În următoarele zile, într-un timp foarte scurt, vom anunţa lumea de sfârşitul ISIS”, a afirmat el.

Trump a adăugat pe Twitter: „Statele Unite nu doresc să vadă cum aceşti soldaţi ISIS pătrund în Europa, acolo unde sunt aşteptaţi să se ducă. Facem atât de multe şi cheltuim atât de mult – este timpul ca alţii să ia atitudine şi să facă treaba pe care sunt capabili să o facă. Ne retragem după victoria 100% asupra Califatului!”.

Pe măsură ce Forţele Democrate Siriene au avansat cu ajutorul unor raiduri americane, mulţi civili au fugit din ultima zonă a califatului, alături de jihadişti care încercau să scape neobservaţi.

Soldaţii străini ai ISIS şi familiile lor se află printre cei care au fugit din Baghuz. Oraşul a fost un punct de adunare pentru extremiştii care au fugit din celelalte oraşe şi sate din Siria şi Irak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.