Poliţiştii Brigăzii Rutiere a Capitalei şi specialişti ai Registrului Auto Român au făcut, joi şi vineri, un control în Bucureşti, verificând 180 de autoturisme. S-au aplicat 106 sancţiuni şi s-au reţinut 31 de certificate de înmatriculare pentru defecţiuni majore. De asemenea, unui şofer care circula cu maşina având grave defecţiuni la sistemul de direcţie, i-a fost suspendat permisul de conducere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Controlul a avut loc joi şi vineri şi a vizat verificarea stării tehnice a autovehiculelor, reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul defecţiunilor tehnice şi impunerea respectării normelor care reglementează circulaţia pe drumurile publice.

Au fost controlate 180 autovehicule şi aplicate 106 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 24. 600 lei, din totalul cărora 13 pentru defecţiuni la sistemul de iluminare, 7 pentru aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale, 7 pentru deficienţe privind utilizarea anvelopelor, 32 pentru alte defecţiuni tehnice, 8 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi 38 alte abateri prevăzută de legislaţia rutieră.

”În cadrul activităţilor de control a fost reţinut un permis de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru conducerea unui vehicul cu deficienţe periculoase la mecanismul de direcţie, şi au fost retrase 31 certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice majore şi lipsa inspecţiei tehnice periodice”, au transmis poliţiştii.

Cel care a rămas fără permisul de conducere circula pe Şoseaua Olteniţei, având defecţiuni grave la mecanismul de direcţie, defecţiuni la sistemul de iluminare şi anvelopele stânga spate uzate peste limita admisă. Bărbatul a primit şi o amendă de 2.610 lei.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.