Guvernul american negociază cu Facebook o amendă de mai multe miliarde de dolari legată de protejarea i nsuficientă a confidenţialităţii datelor utilizatorilor, potrivit unui articol publicat joi de Washington Post, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Surse citate de publicaţie au spus că Facebook şi Comisia Federală pentru Comerţ nu au convenit încă valoarea amenzii.

Facebook a obţinut în trimestrul patru al anului trecut venituri de 16,9 miliarde de dolari şi un profit de 6,9 miliarde de dolari.

Comisia Federală pentru Comerţ a investigat dezvăluirile că Facebook a oferit în mod nepotrivit firmei britanice de consultanţă Cambridge Analytica informaţii aparţinând unor 87 de milioane de utilizatori. Cambridge Analytica a fost între timp desfiinţată.

Investigaţia s-a concentrat pe stabilirea dacă punerea datelor la dispoziţia Cambridge Analytica şi alte cazuri de nerespectare a confidenţialităţii au încălcat un acord convenit în 2011 de companie şi comisie.

Un eventual acord ar putea impune Facebook să îşi schimbe modul în care îşi desfăşoară activitatea.

Reprezentanţii Facebook au refuzat să comenteze direct articolul publicat de Washington Post, ca şi oficialii Comisiei Federale pentru Comerţ.

Cea mai mare amendă impusă de comisie pentru nerespectarea vieţii private a fost împotriva Google, în 2012, în valoare de 22,5 milioane de dolari. Agenţia a aplicat amenzi mai mari pentru alte fapte.

Unul dintre aceste cazuri este din 2015,  referitor la încălcarea legislaţiei antitrust de către Cephalon, o companie cumpărată de Teva Pharmaceutical Industries, când amenda a fost de 1,2 miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.