Miliardarul Richard Branson organizează un mare concert pe 22 februarie, la Cucuta, oraş columbian de la frontiera cu Venezuela, pentru a strânge fonduri care vor ajuta populaţia nevoiaşă venezueleană şi pentru a pune presiune pe regimul Nicolas Maduro care a blocat ajutoarele umanitare, au anunţat, joi, organizatorii, citaţi de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Portoricanul Luis Fonsi, interpretul celebrei piese "Despacito", britanicul Peter Gabriel (fost membru al formaţiei Genesis), spaniolii Miguel Bosé şi Alejandro Sanz sau braziliana Anitta sunt anunţaţi pe site-ul acest eveniment venezuelaaidlive.com, alături de artişti din regiune precum venezueleanul Nacho sau columbienii Carlos Vives şi Juanes. 

"Scopul nostru este de a strânge 100 de milioane de dolari în 60 de zile şi de a redeschide frontiera Venezuelei pentru ca ajutorul umanitar să poată ajunge la milioane de persoane care au nevoie", este anunţul de pe site. 

Juan Guaido, şeful Parlamentului recunoscut drept preşedinte interimar al Venezuelei de 50 de ţări, şi Leopoldo Lopez, opozant al regimului care se află în arest la domiciliu, "ne-au cerut să-i ajutăm să organizăm un concert pentru a atrage atenţia mondială asupra acestei crize inacceptabile", a declarat, într-un videoclip, Branson, fondatorul grupului Virgin. 

Data de 22 februarie precede ziua prevăzută de Juan Guaido pentru ca ajutorul umanitar trimis de Statele Unite, dar refuzat de regimul lui Maduro şi depozitat din 7 februarie la Cucuta. Maduro refuză această asistenţă, pe care o vede drept un pretext pentru o intervenţie militară a Statelor Unite. 

Militari venezueleni au întărit, joi, în zori, blocajul la punctul de frontieră de la Tienditas, care leagă Cucuta de Ureña pe coasta venezueleană. Noi containere au fost plasate de-a lungul podului. Douăzeci de membri înarmaţi ai Gardei naţionale patrulează în zonă. 

Ţara, altădată prosperă datorită petrolului, este pradă unei crize economice profunde, cu lipsuri de alimente şi de medicamente. Mai mult de două milioane de venezueleni au fugit din ţară din 2015, potrivit ONU. Maduro atribuie aceste dificultăţi embargoului economic impus de Statele Unite. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.