Documentarul "Ce-am făcut 100 de ani…?", regizat de Viorel Costea şi dedicat aniversării participării României în Primul Război Mondial şi Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, va fi proiectat pe 21 februarie, de la ora 18.00, la sediul Muzeului Naţional de Istorie a României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accesul se va face prin intrarea B a muzeului, situată în Strada Poştei (corp Stavropoleos, etaj II, sala Mihai Viteazul). Intrarea este liberă, în limita a 80 de locuri disponibile.

Producţia cinematografică "Ce-am făcut 100 de ani…?" este un film documentar de lungmetraj cu o durată de 100 de minute, care documentează cele mai importante momente istorice din ultimii 100 de ani ai României: participarea în Primul Război Mondial, Marea Unire de la 1 decembrie 1918, România interbelică, Al Doilea Război Mondial, Comunismul, Revoluţia din 1989 şi perioada postdecembristă.

Prezenţa în această producţie a unor oameni de cultură şi specialişti de mare valoare precum: Acad. Ion Aurel Pop - preşedintele Academiei Române, istoricul Adrian Cioroianu, sociologul Bogdan Ficeac, jurnalistul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu, precum şi a unor interpreţi de marcă ai folclorului românesc - Sava Negrean Brudaşcu, Ioan Bocşa, Mariana Anghel - reprezintă o garanţie pentru modul în care sunt prezentate faptele, evenimentele şi documentele istorice.

"Ce-am făcut 100 de ani…?" este încheierea unei serii de documentare, dedicate istoriei României şi a românilor, serie deschisă de lungmetrajul "Când Pământul Vorbeşte" care a avut premiera în 2017.

Filmul este o producţie 2018 a IGV Film&Media/ AEEAR/ Kiwi Kamera.

Proiecţia va avea loc în prezenţa lui Viorel Costea, regizorul documentarului şi a directorului MNIR, Ernest Oberländer- Târnoveanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.