Actriţa Maggie Smith, cunoscută din serialul "Downton Abbey" şi saga "Harry Potter", va juca într-o piesă de Christopher Hampton despre viaţa secretarei liderului nazist Joseph Gobbels, Brunhilde Pomsel, care a murit în 2017, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este primul rol în teatru pentru actriţă după 12 ani de pauză. 

"A German Life", scrisă de Christopher Hampton şi regizată de Jonathan Kent, este inspirată din mărturia oferită de Pomsel cu puţin timp înainte de a muri, la vârsta de 106 ani, în 2017. A vorbit despre viaţa ei şi rolul în biroul lui Goebbels - pe care l-a descris drept "doar un alt loc de muncă" - unui grup de regizori austrieci pentru un documentar numit "A German Life". 

Filmul, care adună 30 de ore de conversaţie, a fost lansat în 2016. Vorbind despre rolul ei în cel de-al Doilea Război Mondial, la 70 de ani de când s-a încheiat, a afirmat că "nu a fost pentru a-mi curăţa conştiinţa". 

Pomsel a lucrat trei ani pentru ministrul nazist însărcinat cu propaganda până în 1945 când Goebbels s-a sinucis. Goebbels şi soţia sa s-au sinucis după ce şi-au otrăvit toţi cei şase copii. Sarcina lui Pomsel în birou era de a include statistici de doctorat, precum şi exagerarea numărului de femei germane violate de Armata Roşie. 

Condamnată la cinci ani de închisoare după Război, ea s-a reîntors pentru a lucra pentru radiodifuzorul de stat. "Ştiu că nimeni nu ne mai crede în ziua de azi - toată lume crede că ştiam totul", a spus ea despre regimul nazist. "Nu ştiam nimic, era ţinut totul foarte secret". 

Piesa va fi jucată la Bridge Theatre, din Londra, din 6 aprilie până pe 11 mai. 

Maggie Smith este câştigătoare a două premii Oscar pentru performanţele din "California Suite" (1979) şi "The Prime of Miss Jean Brodie" (1970). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.