Comisia Europeană a publicat miercuri „lista neagră” cu 23 de jurisdicţii unde există un mare risc privind spălarea de bani. Lista conţine ţări din lumea a treia şi include zone precum Bahamas, Insulele Virgine, Panama şi Arabia Saudită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Lista neagră” este rezultat al Directivei UE împotriva spălării de bani, care este în prezent ratificată de statele membre.

Judith Sergenti, raportor EFA, a transmis într-un comunicat: „Publicarea astăzi a listei este o victorie în lupta împotriva spălării de bani şi a terorismului financiar şi va face să fie mai greu pentru infractori şi corupţi să îşi trimită banii murdari în Europa. Spălarea de bani reprezintă o imensă ameninţare asupra securităţii şi luptei anticorupţie în Europa şi avem nevoie de unelte puternice pentru a o combate”.

Prin aceasta, este cerut tuturor comercianţilor din UE din domeniul bunurilor sau serviciilor care valorează peste 10.000 de euro în jurisdicţiile incluse pe listă să facă verificări suplimentare în ceea ce priveşte tranzacţiile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.