Omul de afaceri malaysian Vincent Tan, patronul clubului Cradiff City, a donat suma de 50.000 de lire sterline pentru continuarea căutărilor pilotului David Ibbotson, aflat la manşa avionului Piper Malibu, care-l transporta pe fotbalistul Emiliano Sala şi care s-a prăbuşit în Canalul Mânecii, informează presa engleză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şi vedeta echipei PSG Kylian Mbappe a donat o importantă sumă de bani pentru reluarea căutărilor pilotului, 27.000 de lire sterline, la fel a cum a făcut şi pentru jucătorul argentinian.

Cu aceste donaţii generoase, suma strânsă a ajuns la 230.000 de lire sterline, în patru zile, din cele 300.000 solicitate. 

Sâmbătă, familia lui David Ibbotson a făcut un apel la strângerea de fonduri pentru finanţarea căutării pilotului dispărut, după prăbuşirea avionului Piper Malibu care-l transporta pe fotbalistul Emiliano Sala.

"Vă rugăm să ne ajutaţi să-l aducem pe David Ibbotson acasă şi să-i oferim ceremonia de bun-rămas pe care o merită. Ca familie, ne bazăm pe bunătatea oamenilor să ne ajute să strângem fondurile atât de necesare pentru dragul nostru tată, soţ şi fiu. Ca familie, încercăm să înţelegem tragedia şi pierderea a doi oameni incredibili. Faptul că ni s-a spus că operaţiunile de căutare au fost întrerupte pentru viitorul apropiat a făcut doar ca această tragică perioadă să fie mai dificilă. Nu putem suporta gândul că el este singur. Avem nevoie de el acasă, ca să putem să-l lăsăm să se odihnească", se arata în mesajul familiei Ibbotson, de pe platfoma GoFundMe.

Apelul familiei a avut ecou, însă unul mai mic decât în cazul strângerii de fonduri pentru găsirea lui Sala, când a fost donată suma de 278.000 de lire sterline în 48 de ore.

Epava avionului în care se aflau fotbalistul argentinian Emiliano Sala şi pilotul David Ibbotson a fost găsită, la 3 februarie, pe fundul Canalului Mânecii.

La 7 februarie, autorităţile britanice au anunţat că au recuperat din epava avionului trupul neînsufleţit al fotbalistului Emiliano Sala. Trupul pilotului David Ibbotson nu a fost găsit, iar căutările au fost oprite din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Avionul de tip Piper Malibu, în care se aflau Sala şi pilotul, a fost dat dispărut, la 21 ianuarie, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.