Comisiile reunite de buget-finanţe au votat, marţi, amendamentul deputatului PMP Petru Movilă, care prevede includerea în proiectul de buget a finanţării de 22,5 milioane de lei, pentru reactualizarea studiului de fezabilitate pentru tronsonul de autostradă Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul PMP de Iaşi Petru Movilă a declarat pentru News.ro că amendamentul a fost votat de 17 parlamentari, membri ai PNL, USR, UDMR, dar şi din grupul minorităţilor şi cel al neafiliaţilor politic.

De asemenea, senatorul PSD Victorel Lupu a votat amendamentul.

Potrivit lui Movilă, au fost 14 voturi împotrivă, din partea aleşilor PSD şi ALDE.

Amendamentul deputatului PMP a fost susţinut şi de patru parlamentari de Iaşi ai PSD, însă aceştia nu au avut drept de vot, întrucât nu fac parte din comisiile de buget-finanţe.

“Am reuşit la Comisia de buget includerea în proiectul de buget a reactualizării studiului de fezabilitate pentru tronsonul Ungheni – Iaşi - Tg. Neamţ, din credite de angajament în valoare de 22,5 milioane lei. Pentru restul autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, există bani prevăzuţi pentru realizarea studiilor de fezabilitate“, a precizat deputatul PMP Petru Movilă.

La rândul său, secretarul comisiei pentru Transporturi, deputatul PNL Marius Bodea, a spus că este “o victorie de etapă pentru un obiectiv de investiţii care asigură dezvoltarea Moldovei“.

“PNL, cu toţi cei nouă membri prezenţi în comisia de buget-finanţe, a votat pentru acest amendament, alături de celelalte partide din opoziţie. Ieri (luni – n.r.), la comisiile reunite de transporturi majoritatea PSD-ALDE a respins toate amendamentele legate de acest mare obiectiv. Într-o Românie anormală sub guvernarea PSD, un amendament firesc a ajuns să fie considerat o mare victorie. Să sperăm că finanţarea prevăzută de acest amendament se va regăsi şi în forma finală a Legii Bugetului, iar domnul Darius Vâlcov nu va face presiuni la votul în plen să fie respinsă“, a mai afirmat deputatul PNL, Marius Bodea.

Liberalul a adăugat că, dacă finanţarea pentru tronsonul Iaşi-Târgu Neamţ va fi aprobată şi în plenul Parlamentului, atunci “s-ar pune punct aventurii parteneriatului public-privat imaginat de acea Comisie de Prognoză fantomatică“.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.