Pentru actorul britanic Christian Bale fostul vice-preşedinte american Dick Chaney, pe care îl interpretează în filmul "Vice", în regia lui Adam McKay, este un "personaj din umbră", contrar exuberantului şef de stat american.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Recompensat cu un Glob de Aur pentru performanţa sa, actorul a estimat că acest om "din umbră" este un personaj mult mai bun decât exuberantul Donald Trump, potrivit Le Figaro. 

Dick Cheney "a avut un rol central extraordinar în timpul ultimelor decenii în Statele Unite şi în ceea ce priveşte situaţiile politice mondiale", a declarat Bale într-o conferinţă la Berlinale, unde "Vice" este prezentat în afara competiţiei. Christian Bale se află în cursa pentru un Oscar la categoria "cel mai bun actor", 

"Chiar dacă ar fi contribuit la apariţia acestei epoci, este complet diferit de Trump, în sensul în care Cheney era foarte slab în campanie elctorală şi nu îi plăcea să facă asta. În timp ce pentru Trump, pare că doar asta îi place să facă", a adăugat actorul. "Cheney înţelegea puterea unui moment de linişte. Nu putem spune acelaşi lucru despre Trump. El aprecia că adevărata putere se află în umbră şi de a lucra în acest fel". 

Portret la jumătatea drumului dintre farsă burlescă şi tragedie, "Vice", nominalizat la opt categorii pentru premiile Oscar, alternează situaţii din trecutul politicianului de la Casa Albă, tehnocratul care cultiva discreţia şi care întruchipa linia dură a neo-conservatorilor americani, şi tânărul originar din Wyoming, băutor şi brutal, care va fi dat afară din Universitatea Yale. 

"În ceea ce priveşte consecinţele reale ale alegerilor pe care le-a făcut, de putere, el este mult mai puternic şi terifiant decât oricare alt personaj pe care am putut să-l întruchipez, decât orice alt personaj emblematic", a explicat Christian Bale, a cărui interpretare a fost salutată de critici. 

"Un lucru esenţial de ştiut este că vei fi obsedat de el (de personaj) timp de cel puţin trei luni", a continuat actorul, care este de nerecunoscut în spatele machiajului din film. El s-a îngrăşat cu peste 20 de kilograme pentru a-l juca pe Dick Cheney. 

Regizorul Adam McKay a subliniat că şi lui i s-a părut mult mai interesant să-i facă un portret lui Dick Cheney decât lui Donald Trump. "Nu mă simt personal motivat de un portret al lui Trump", a spus el. "El este rezultatul a 50 de ani al unui tip anume de politică care a urmat revoluţiei lui Reagan şi celei republicane în Statele Unite. Ceea ce m-a atras la povestea lui Cheney este tocmai faptul că el a fost în mijlocul tuturor acestor lucruri". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.