Preşedintele Klaus Iohannis susţine că actualul sistem de educaţie din România este "anacronic" şi "nu e adaptat viitorului", el precizând că, în lipsa educaţiei, oamenii au acceptat prea repede şi prea uşor lucruri care nu ar trebui acceptate,făcând referire, în acest sens, la regimurile dictatoriale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat, luni, în cadrul unei dezbateri cu tinerii la inaugurarea Spaţiului 80east (optzecist) - "Acasă în comunism", dacă, în opinia sa, curricula şcolară este adaptată cerinţelor vremurilor, Klaus Iohannis a catalogat sistemul de educaţie din România drept unul "anacronic".

"Sistemul educaţional este anacronic şi nu este adaptat vremurilor noastre şi, mai grav, nu este adaptat viitorului pentru că noi facem educaţie pentru viitor, nu pentru trecut. (...) Constatăm că politicienii vorbesc de multe ori în Parlament şi cu tot felul de ocazii cum a fost pe vremea lor. Ok, dar nu mai e vremea aia. Noi vrem să pregătim tinerii pentru ce va fi", a afirmat şeful statului.

Iohannis a spus că acesta este motivul pentru care a lansat proiectul "România Educată", adăugând că, în lipsa educaţiei, oamenii acceptă prea repede lucruri care nu ar trebui acceptate.

"Educaţia este baza societăţii. Fără educaţie ajungem prea repede şi prea uşor să acceptăm lucruri care nu ar trebui acceptate, cam toate regimurile dictatoriale s-au putut construi fiindcă oamenii s-au uitat în altă parte sau au dat din umeri sau când nu au participat şi când au vrut să participe, când lucrurile erau evident greşite, deja a fost târziu", le-a mai spus Iohannis adolescenţilor participanţi la dezbatere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.