Biroul Executiv al PNL a decis, luni, să îi mandateze pe eurodeputaţii partidului să facă lobyy în Parlamentul European pentru susţinerea candidaturii Codruţei Kovesi la funcţia de procuror-şef european.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Partidul Naţional Liberal a luat decizia în Biroul Executiv să mandateze reprezentanţii Partidului Naţional Liberal la nivelul Parlamentului European, să susţină candidatura pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European, candidatura doamnei Laura Codruţa Kovesi, un candidat român care are o şansă foarte mare de a putea obţine numirea în această funcţie extrem de importantă la nivel european”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban.
 
El a explicat că europarlamentarii PNL sunt mandataţi „să facă lobby atât la nivelul Parlamentului European, în primul rând în grupul Partidului Popular European, dar şi pe lângă europarlamentarii din celelalte grupuri care ar putea fi determinaţi să susţină candidatura Codruţei Kovesi”. 
 
„De asemenea, lobby-ul să se desfăşoare către toţi reprezentanţii din Partidul Popular European, dar la nivelul instituţiilor europene sau care participă în procesul de luare a acestei decizii”, a mai spus Ludovic Orban.
 
Laura Codruţa Kovesi s-a clasat pe primul loc în selecţia pentru postul de procuror-şef european realizată de un Comitet special, fiind trimise Parlamentului European primele trei propuneri, în ordinea preferinţelor, din care legislativul urmează să aleagă şeful Parchetului European. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.