Audienţa galei premiilor BAFTA 2019, care a avut loc, duminică seară, la Royal Albert Hall din Londra, a scăzut cu jumătate de milion de telespectatori în comparaţie cu anul trecut, scrie Press Association.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gala Academiei Britanice de Film (BAFTA) a fost urmărită, în medie, de 3,5 milioane de telespectatori, înregistrând un vârf de audienţă de 4,1 milioane în momentul difuzării pe BBC One. 

Ceremonia găzduită de actriţa Joanna Lumley a avut o cotă de audienţă de 20,7%, în momentul în care a fost difuzată între orele 9.p.m şi 11p.m. 

Evenimentul de anul trecut, care a marcat debutul lui Lumley în calitate de gazdă, a avut o medie de 4 milioane de telespectatori, cu un vârf de audienţă de 4,6 milioane de privitori. 

Anterior, ceremonia prezentată de actorul Stephen Fry în 2017, a adunat o medie de 3,9 milioane de privitori. 

Gala, la care "The Favourite" a primit şapte premii, a fost difuzată mai târziu decât în mod obişnuit, la ora 7 p.m. 

Prestaţia lui Lumley a stârnit reacţii diferite din partea privitorilor faţă de glumele din monologul ei. Ea a amintit de Ku Klux Klan în timp ce se referea la filmul nominalizat "BlacKkKlansman". 

Olivia Colman a fost recompensată cu trofeul pentru "cea mai bună actriţă" pentru rolul Regina Anne din drama "The Favourite", care a fost desemnat şi "cel mai bun film". Rachel Weisz a obţinut trofeul BAFTA pentru "cea mai bună actriţă în rol secundar". 

Alţi câştigători au fost "Roma" a lui Alfonso Cuaron, care s-a impus la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor", "cea mai bună imagine" şi "cel mai bun film într-o limbă străină", iar Rami Malek, starul din "Bohemian Rhapsody" a fost desemnat "cel mai bun actor". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.