Spectacolul de balet "Albă ca Zăpada", în regia şi coregrafia Corinei Dumitrescu, adaptare după capodopera literară a Fraţilor Grimm, va putea fi revăzut în zilele de 15,16 şi 17 februarie, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii (OCC).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Balerina Corina Dumitrescu este creatoarea mai multor producţii iubite de copii, printre care "Cenuşăreasa", "Fetiţa cu Chibrituri" sau "Jack şi Vrejul de Fasole". 

Albă ca Zăpada, cei şapte pitici ai săi, Prinţul şi Mama Vitregă vin la Opera Comică pentru Copii să-şi spună povestea în paşi de dans, pe muzica semnată de compozitorul Cornel Trăilescu. Condamnată de mama sa vitregă pentru că era mai frumoasă, Albă ca Zăpada reuşeşte să fugă în pădure şi să depăşească, cu ajutorul prietenilor săi, toate obstacolele apărute în calea lor. Cei mici, alături de familiile lor, sunt aşteptaţi să se alăture aventurii Albei ca Zăpada pe 15, 16 şi 17 februarie, într-una din cele cinci reprezentaţii programate. Biletele se găsesc în reţeaua bilete.ro.

Din 1 martie, publicul din Capitală se va putea bucura de un nou spectacol de balet regizat de Corina Dumitrescu: "Alice în Ţara Minunilor".

"Punguţa cu doi bani", ultimele reprezentaţii

Pe 16 şi 17 februarie, de la orele 10.00 şi 12.00, Opera Comică pentru Copii invită publicul, în Sala UnderGrant, să urmărească ultimele reprezentaţii ale spectacolului de teatru "Punguţa cu doi bani", o lecţie despre vitejie, noroc şi perseverenţă. Aventura muzicală a cocoşului hotărât şi dârz să recupereze punguţa pe care i-a furat-o boierul promite să vă poarte printr-o călătorie plină de umor şi culoare.

Tot pe 16 şi 17 februarie, între 11.00 şi 15.00, cei mici sunt aşteptaţi să îşi testeze abilităţile, perspicacitatea, spiritul de echipă şi intuiţia în jocurile Escape Room. Fiecare dintre cele două camere de la OCC, "Harap Alb" şi "Punguţa cu doi bani", oferă o experienţă unică, mai cu seamă prin tema aleasă: poveştile nemuritoare ale lui Ion Creangă. Copiii trebuie să fie atenţi la detalii, să caute şi să desluşească în echipă indiciile pentru a reuşi să iasă din cameră într-un timp cât mai scurt. Mai mult decât atât, cei care rezervă o cameră Escape Room până în 28 februarie, primesc cadou un puzzle la alegere.

Opera "Cantata Cafelei", premiera lunii februarie

Din 16 februarie, la Salonul Mozart, Opera Comică pentru Copii a pregătit o nouă premieră pentru cei mici: spectacolul de operă "Cantata Cafelei", de J.S. Bach, dirijat de Cezar Verlan şi regizat de Irina Furdui. Un spectacol plin de umor şi patos, unde energia şi expresivitatea se îmbină armonios în încercarea de a aborda dependenţa de cafea, care era văzută ca un nărav în secolul al XVIII-lea. Spectacolul are programate 8 reprezentaţii în luna februarie.

Opera Comică pentru Copii este o instituţie publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Opera Comică pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori.

În anul 2018, Opera Comică pentru Copii a pus în scenă 741 de spectacole pentru care s-au vândut 135.000 de bilete. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.