Încă patru persoane din Bucureşti au murit din cauza gripei, potrivi datelor tansmise, luni, de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Numărul total a deceselor provocate de gripă a ajuns, astfel, la 105.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit CNSCBT, trei bărbaţi şi o femeie din Bucureşti au murit din cauza gripei, iar numărul total al deceselor înregistrate de la începutul acestui an a ajuns la 105.

Cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 41 şi 63 de ani, au avut virus gripal tip A. Toţi erau în evidenţele medicilor cu boli cronice şi nu se vaccinaseră împotriva gripei. Două dintre decese au survenit în ziele de 6 şi 7 februarie, iar o persoană a murit în 2 februarie, însă abia acum a fost confirmat virusul gripal.

Decesul femeii a survenit tot în data de 2 februarie. Aceasta avea 59 de ani, era cunoscută cu afecţiuni medicale şi nu se vaccinase.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a anunţat în 30 ianuarie că este vorba despre o epidemie de gripă în România, la acel moment fiind înregistrate 54 de decese.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.