Adam Schiff, preşedintele Comitetului pentru serviciile secrete din Camera Reprezentanţilor, a declarat că este îngrijorat că procurorul special Robert Mueller ar putea să nu investigheze legăturile preşedintelui american Donald Trump cu Deutsche Bank, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schiff a anunţat săptămâna trecută o investigaţie vastă privind încercările de a influenţa alegerile prezidenţiale din 2016 precum şi privind afacerile lui Trump, inclusiv „informaţii credibile privind spălarea de bani şi a unor compromisuri financiare” în legătură cu interesele de afaceri ale lui Trump.

Deutsche Bank a împrumutat Organizaţia Trump cu sute de milioane de dolari pentru investiţii imobiliare şi este una dintre puţinele bănci care au acceptat să îl împrumute pe Trump după ce mai multe afaceri ale sale – hoteluri şi cazinouri – au intrat în faliment în anii '90.

„Aşa că acest lucru mă îngrijorează, că a fost implementată această linie roşie, fie de procurorul general adjunct sau de altă persoană de la Departamentul de Justiţie. Însă acest lucru lasă ţara expusă”, a explicat Schiff.

Banca, una dintre cele mai mari instituţii financiare din lume, a fost implicată într-un scandal privind spălarea de bani în Rusia şi a fost amendată masiv de SUA şi Marea Britanie în 2017 pentru practici care au implicat conturi din Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.