Deţinătoarea Cupei României, U Banca Transilvania Cluj, a învins duminică, pe teren propriu, campioana CSM Oradea, cu scorul de 73-71 (36-27), în derbiul etapei a IV-a din Top 6 al Ligii Naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalii marcatori ai partidei au fost Dykes 19 puncte, Dorsey 17, pentru gazde, respectiv Richard 24 şi Watson 19, pentru campioană.

În urma rezultatului, U BT Cluj adună 31 de puncte (locul 2), iar CSM Oradea, cu 28 puncte rămâne pe locul 4. Lider este CSU Sibiu (32 puncte), care a dispus sâmbătă de SCM Craiova, cu 77-68. Ultimul meci al etapei va avea loc luni, între BCMU Piteşti şi SCM Timişoara.

După prima fază a campionatului, în Top 6 s-au calificat echipele CSU Sibiu, U BT Cluj, SCM Craiova, CSM Oradea, BCMU Piteşti şi SCM Timişoara.

Meciurile tur din grupa Roşie, aşa cum este denumită faza Top 6, se vor încheia în 2-3 martie, iar returul va debuta o săptămână mai târziu.

La startul stagiunii 2018-2019 s-au aflat 22 de echipe, care au fost împărţite, conform noului regulament, în trei grupe valorice:

Grupa A - CSM Oradea, Steaua Bucureşti, U BT Cluj, CSU Sibiu, SCM Timişoara, BCMU Piteşti, SCM Craiova, Dinamo Bucureşti;

Grupa B - Cuza Sport Brăila, ABC Athletic Constanţa, CSO Voluntari şi CSM Mediaş;

Grupa C - Phoenix Galaţi, CSM Târgu Mureş, Universitatea Cluj-Napoca, CN Aurel Vlaicu Bucureşti, CSM 2007 Focşani, Rapid Bucureşti, Agronomia Bucureşti, ACS Târgu Jiu, CSM VSKC Miercurea Ciuc şi CSM Sighetu Marmaţiei.

În prima fază s-a jucat în sistem ”fiecare cu fiecare” în dublă manşă, tur – retur, în cadrul grupelor A şi C, respectiv în sistem ”fiecare cu fiecare” în patru manşe în cadrul grupei B.

În faza doua, cele 22 de echipe sunt împărţite în patru grupe valorice: grupa Roşie – echipele de pe locurile 1-6 în grupa A; grupa Galbenă – echipele de pe locurile 7-8 în grupa A, echipele de pe locurile 1-3 în grupa B şi prima clasată din grupa C; grupa Albastră – echipa de pe locul 4 în grupa B şi echipele de pe locurile 2-6 în grupa C; grupa Verde – echipele de pe locurile 7-10 în grupa C.

În faza a treia a competiţiei vor avea loc meciurile din play-off, grupa valorică 9-16 şi grupa valorică 17-22, urmând a se juca în sistemul ”cel mai bun din cinci meciuri”.

În 2018, podiumul Ligii Naţionale a fost ocupat, în ordine, de CSM Oradea, Steaua Bucureşti şi U BT Cluj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.