Filmul „Cadoul de Crăciun”, de Bogdan Mureşanu, cu Adrian Văncică şi Ioana Flora în distribuţie, este câştigătorul marelui premiu al competiţiei internaţionale a Clermont-Ferrand FF, cel mai important festival de scurtmetraje din lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scurtmetrajul a primit trofeul sâmbătă seară.

Acţiunea filmului „Cadoul de Crăciun” are loc în seara de 20 decembrie 1989. Totul porneşte de la scrisoarea unui băiat către Moş Crăciun în care copilul dezvăluie ce îşi doresc părinţii lui de Sărbători. Tatăl află îngrozit că cel mic a trimis prin poştă o scrisoare în care spune ce îşi doreşte părintele lui pentru Crăciun: „Să moară nea Nicu”.

Filmul lui Bogdan Mureşanu a mai câştigat premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secţiunea scurtmetraj la TIFF 2018, precum şi o menţiune specială la la Festival du Cinéma Méditerranéen de Montpellier. În luna decembrie, a fost recompensat cu premiul publicului la Festivalul Internaţional de Filme Scurte „Żubroffka” de la Białystok.

La Clermont-Ferrand, premiul special al juriului competiţiei internaţionale a revenit producţiei greceşti „Leoforos Patison”, iar premiul publicului a fost acordat producţiei americane „Skin”.

Marele premiul al competiţiei naţionale a fost acordat animaţiei „Ce Magnifique Gâteau”. „Jupiter” a primit premiul special al juriului, „Nefta Football Club”, pe cel al publicului, iar „La Chanson”, pentru cea mai bună coloană sonoră.

Cea mai bună actriţă a fost desemnată Imane Laurence („Côté coeur”), iar cel mai bun actor, François Créton („Beautiful Loser”).

Cea de-a 41-a ediţie a festivalului Clermont-Ferrand (Franţa) a avut loc între 1 şi 9 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.