Salvamontiştii din staţiunea Buşteni intervin, sâmbătă după amiază, pe un traseu extrem de dificil din masivul Bucegi, unde un turist a căzut într-o râpă. Şi la Sinaia o adolescentă s-a rănit grav în urma unui accident pe pârtie, fiind solicitat un elicopter SMURD pentru a o aduce la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit şefului serviciului Salvamont Buşteni,  Gheorghe Haiduc,  salvatorii montani intervin sâmbătă după amiază, pe traseul Valea Seacă dintre Clăi, în masivul Bucegi,  unde un turist a căzut si s-a accidentat grav.

Primele informaţii primite de către salvamontişti de la cel care îl însoţea pe turistul rănit este că starea acestuia este gravă. 

Cei doi se aflau într-o zonă extrem de dificilă,  care nu este traseu marcat. 

Şi la Sinaia o adolescentă în vârstă de 16 anu s-a rănit grav în urma unui accident produs pe Pârtia Nouă.

Fata a suferit un traumatism la coloana vertebrală după ce a căzut,  în cazul sau fiind solicitată intervenţia unui elicopter care să o preia de la baza Salvamont situată la cota 1400, unde tânăra a fost dusă şi stabilizată.

Ea este transportată la Spitalul Bagdasar-Arseni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.