Ion Brad, director al Teatrului Nottara între anii 1984 şi 1990, a încetat din viaţă la vârsta de 89 de ani, anunţă instituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Născut în 1929, la Pănade, în judeţul Alba, Ion Brad a fost ambasador, director de teatru, om politic şi însemnat om de litere, avându-l ca model pe Lucian Blaga.

A absolvit Facultatea de Filologie din Cluj-Napoca, în 1952. Trei ani mai târziu s-a mutat în Bucureşti, unde a devenit redactor-şef al revistei Luceafărul.

Între anii 1973 şi 1982, Ion Brad a fost ambasador al Republicii Socialiste România la Atena, fiind un precursor a ceea ce numim astăzi diplomaţie culturală. Din 1965 până în 1989, a fost deputat în Marea Adunare Naţională.

Ion Brad a primit Premiul Academiei Române pentru volumul de versuri "Cu timpul meu", Premiul Uniunii Scriitorilor pentru volumul "Cele patru anotimpuri" şi Premiul de poezie "Transilvania" al Festivalului Internaţional Lucian Blaga.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, la ora 13.00, la cimitirul Bellu-Catolic din Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.