Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, într-un interviu pentru Antena 3, că în coaliţia PSD-ALDE este „o stare de iritare“ faţă de respingerea de către preşedintele Iohannis a numirii Olguţei Vasilescu în funcţia de ministru al Dezvoltării şi că se va lua o decizie în coaliţie în legătură cu reacţia faţă de această situaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dăncilă a susţinut că este vorba despre „un nou blocaj al Guvernului” şi că, dacă preşedintele voia să refuze, nu trebuia să treacă 70 de zile în care să blocheze activitatea Guvernului.

„S-a venit cu altă solicitare, şi altă solicitare, iar acum cu o nouă respingere şi, mai mult, cu anumite indicaţii despre modul cum trebuie să fie un membru al Guvernului. Eu cred că oportunitatea în a-şi alege un membru al Guvernului revine primului ministru. (...) Ceea ce i se reproşează dnei Olguţa Vasilescu mi se pare incredibil. Lipsă de experienţă la Olguţa Vasilescu? Haideţi să fim serioşi, a fost primar, a avut nu ştiu câte mandate de deputat, a fost acceptată ca ministru tot de dl preşedinte Klaus Iohannis. De ce o dată eşti bun şi pe urmă nu eşti bun? Sunt idei care se bat cap în cap şi conduc la ideea de rea credinţă“, a susţinut premierul.

Viorica Dăncilă crede că, şi dacă ar face altă propunere, preşedintele ar respinge-o pentru că vrea să blocheze activitatea Guvernului.

„Sincer, speram ca, având în vedere această perioadă lungă în care funcţionăm fără doi titulari, să am un răspuns pozitiv şi să putem intra în normalitate. În cadrul coaliţiei de guvernare este o mare nemulţumire şi o stare de iritare, pentru că toate aceste lucruri pe care le-a specificat preşedintele nu se pliază pe realitate şi este clar rea voinţă. Vom avea o şedinţă în coaliţia PSD-ALDE şi vom lua o decizie, nu pot să spun care va fi decizia. Şi Liviu Dragnea, şi Călin Popescu Tăriceanu şi membrii partidului sunt foarte nemulţumiţi, pentru că tot ce i se reproşează Olguţei Vasilescu sunt lucruri care nu sunt reale“, a precizat premierul.

Viorica Dăncilă a mai declarat că a nominalizat-o pe Olguţa Vasilescu cu credinţa că duce la Ministerul Dezvoltării un specialist.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi premierului motivele pentru care refuză numirea Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării, printre acestea numărându-se faptul că aceasta "nu are pregătirea de specialitate necesară în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă". "De asemenea, din aceeaşi documentaţie constat că doamna Lia-Olguţa Vasilescu nu are experienţa în materie necesară promovării şi gestionării politicilor publice guvernamentale la nivel naţional în domeniul complex al dezvoltării regionale şi administraţiei publice", mai spune preşedintele, reproşându-i acesteia şi "declaraţiile controversate, atacurile la persoană virulente, limbajul folosit în comunicările publice, presiunile asupra justiţiei". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.