Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a precizat, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, că poate că el este de modă veche, dar continuă să creadă că „este responsabilitatea judecătorilor şi nu a politicienilor să decidă cine este vinovat şi cine nu”. În comunicatul transmis de Guvern după întâlnire nu este menţionată tema justiţiei între cele discutate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Poate că sunt de modă veche, dar continui să cred că este responsabilitatea judecătorilor şi nu a politicienilor să decidă cine este vinovat şi cine nu”, a scris Tusk pe Twitter după întâlnirea cu premierul Dăncilă.

 

CITEȘTE ȘI Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Donald Tusk şi cu Frans Timmermans / Statul de drept şi independenţa justiţiei, pe agenda discuţiei cu prim-vicepreşedintele CE - VIDEO

Premierul Viorica Dăncilă a avut, joi, la Bruxelles, o întrevedere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, una dintre temele acordate fiind legată de statul de drept şi independenţa justiţiei în România. Dăncilă a spus că Guvernul va acţiona pentru respectarea valorilor şi principiilor care stau la baza construcţiei europene, dar şi pentru ca cetăţenii români să se bucure de aceleaşi drepturi şi libertăţi ca orice cetăţean european. Premierul s-a întâlnit şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Potrivit Guvernului, agenda discuţiilor celor doi oficiali a cuprins subiecte de actualitate ale agendei europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.