Două persoane au fost reţinute de poliţiştii Serviciului de Investigaţii a Criminalităţii Economice din Mureş, în urma celor 68 de percheziţii făcute, miercuri, în Bucureşti şi în 14 judeţe, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală cu prejudiciu de 1,3 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Activităţile s-au desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, în Capitală, precum şi în judeţele Mureş, Bistriţa Năsăud, Braşov, Galaţi, Gorj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Vâlcea, Vaslui, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia Judeţeană Mureş.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012-2016, reprezentanţii unei firme din Mureş, având ca obiect principal de activitate transporturi rutiere de mărfuri, ar fi stabilit relaţii comerciale fictive şi ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real.

De asemenea, cei în cauză ar fi omis înregistrarea în totalitate a livrărilor efectuate, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale.

Prin faptele lor, ei ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 1.300.000 de lei.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor documente contabile şi înscrisuri.

Totodată, un bărbat de 35 de ani, din judeţul Iaşi, şi o femeie de 28 de ani, din judeţul Galaţi, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi au fost puse în executare 15 mandate de aducere.

Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie din cele 14 judeţe, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Activităţile au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.