Actriţa Olivia Colman, nominalizată la Oscar şi BAFTA pentru rolul din „The Favourite”, va primi BFI Fellowship, cea mai înaltă distincţie oferită de British Film Institute (Institutul Britanic de Film), în cadrul unei gale ce va avea loc pe 6 martie la Londra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ceremonia va fi găzduită de preşedintele British Film Institute, Josh Berger.

Cel mai recent rol al ei, regina Anne în filmul „The Favourite” al lui Yorgos Lanthimos, i-a adus un trofeu Globul de Aur şi nominalizări la premiile Sindicatului Actorilor Americani, Oscar şi BAFTA. 

„Sunt absolut copleşită. BFI este o organizaţie minunată şi faptul că în curând voi fi în această companie, alături de mulţi dintre eroii mei, este o onoare greu de evaluat”, a spus ea într-un comunicat.

Între cei care au primit BFI Fellowship se numără Judi Dench, Maggie Smith, Vanessa Redgrave, Michael Caine, Ralph Fiennes şi Cate Blanchett.

Berger, care este preşedintele şi directorul executiv al Warner Bros. Entertainment din Marea Britanie, a numit-o pe Colman „un actor de comedie strălucit şi unul dintre cei mai buni interpreţi dramatici din industrie”.

Actriţa interpretează şi rolul reginei Elizabeth II, în al treilea şi al patrulea sezon al serialului Netflix „The Crown”, după ce în primele două Claire Foy a jucat acest rol. Sezonul al treilea va fi lansat anul acesta.

Recent, Colman a făcut parte şi din distribuţia miniseriei BBC „Les Miserables” şi din cea a dramei „Them That Follow”, prezentată la festivalul Sundance. 

Ea a mai câştigat un Glob de Aur pentru rolul secundar din serialul „The Night Manager” şi este câştigătoarea a trei premii BAFTA TV.

BFI Fellowship a fost acordat prima dată în 1983, când a marcat a 25-a aniversare a institutului. Anul trecut, trofeul a revenit lui Peter Morgan, creatorul serialului „The Crown”. Între alţii, au fost recompensaţi John Hurt, Clint Eastwood, Hugh Grant, Bette Davis, Jeanne Moreau, Martin Scorsese, Mel Brooks şi Steve McQueen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.