Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi premierului motivele pentru care refuză numirea Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării, printre acestea numărându-se faptul că aceasta "nu are pregătirea de specialitate necesară în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă". "De asemenea, din aceeaşi documentaţie constat că doamna Lia-Olguţa Vasilescu nu are experienţa în materie necesară promovării şi gestionării politicilor publice guvernamentale la nivel naţional în domeniul complex al dezvoltării regionale şi administraţiei publice", mai spune preşedintele, reproşându-i acesteia şi "declaraţiile controversate, atacurile la persoană virulente, limbajul folosit în comunicările publice, presiunile asupra justiţiei". PSD afirmă, după ce preşedintele Klaus Iohananis a respins numirea Liei Olguţa Vasilescu la Dezvoltare, că acesta a arătat că este cel mai iresponsabil preşedinte pe care l-a avut România şi că va rămâne în istorie drept „Preşedintele Beţe-n-Roate”, anunţând că social-democraţii vor face uz de mijloacele legale şi constituţionale pentru a-l determina pe şeful statului să-şi reSpecte obligaţiile. Lia Olguţa Vasilescu anunţă că depune plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, după ce a respins numirea ei la Ministerul Dezvoltării. Ea critică argumentele preşedintelui împotriva numirii sale, calificându-le drept staliniste şi susţinând că are mai multă experienţă decât acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Lia Olguţa Vasilescu depune plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva preşedintelui Iohannis, după ce a respins numirea ei la Ministerul Dezvoltării
CITEȘTE ȘI PSD, după ce Iohananis a respins numirea Liei Olguţa Vasilescu la Dezvoltare: A arătat că este cel mai iresponsabil preşedinte pe care l-a avut România. Va rămâne în istorie drept „Preşedintele Beţe-n-Roate - VIDEO

"Analizând activitatea persoanei propuse, astfel cum rezultă aceasta din documentaţia transmisă, constat că doamna Lia-Olguţa Vasilescu nu are pregătirea de specialitate necesară în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă. De asemenea, din aceeaşi documentaţie constat că doamna Lia-Olguţa Vasilescu nu are experienţa în materie necesară promovării şi gestionării politicilor publice guvernamentale la nivel naţional în domeniul complex al dezvoltării regionale şi administraţiei publice. Astfel, în calitate de primar, doamna Lia-Olguţa Vasilescu nu a promovat şi nu a gestionat politici publice de nivel naţional, iar în calitate de parlamentar a desfăşurat activitate în comisii parlamentare care, prin obiectul de activitate, sunt direct legate fie de pregătirea sa profesională, respectiv domeniul culturii, artei şi mijloacelor de informare în masă, fie au legătură cu experienţa obţinută în calitate de ministru, respectiv domeniul muncii şi protecţiei sociale.", îi scrie preşedintele premierului Viorica Dăncilă.

De asemenea, conform şefului statului "nu  se poate ignora faptul că, în calitate de ministru al muncii şi justiţiei sociale, doamna Lia-Olguţa Vasilescu a promovat un cadru lipsit de transparenţă în relaţia cu societatea civilă şi în procesul de dialog social, fără consultarea actorilor implicaţi".

Iohannis îi mai reproşează Liei Olguţa Vasilescu "declaraţiile controversate, atacurile la persoană virulente, limbajul folosit în comunicările publice, presiunile asupra justiţiei, reţinute inclusiv de către Consiliul Superior al Magistraturii, toate acestea fiind aspecte care vin în contradicţie cu cerinţele de responsabilitate pe care le implică deţinerea unei funcţii de înaltă demnitate publică, precum cea de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice".

"Faţă de aceste considerente, am decis să resping propunerea de numire a doamnei Lia-Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice. În consecinţă, în conformitate cu dispoziţiile art. 85 alin. (2) din Constituţie şi ţinând seama de jurisprudenţa Curţii Constituţionale, urmează să înaintaţi o altă propunere pentru funcţia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice care, în mod necesar, pe lângă respectarea condiţiilor prevăzute de lege, ar trebui să răspundă şi cerinţelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experienţa în materie, instruirea şi aptitudinile pentru funcţia în domeniu, reputaţia neştirbită şi moralitatea", conchide preşedintele.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.