Google a anunţat că a integrat în Gmail propria platformă pentru învăţarea mecanică, TensorFlow, pentru a filtra mai eficient mesajele nesolicitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din luna ianuarie, anunţă Google, Gmail blochează 100 de milioane de mesaje de tip spam în fiecare zi, pe lângă cele pe care le filtra în mod obişnuit.

În mod normal, ţinând cont că Gmail are peste 1 miliard de utilizatori, 100 de milioane de spam-uri nu înseamnă decât un mesaj blocat la fiecare 10 utilizatori pe zi.

Însă, conform Google, Gmail bloca deja 99.9% din mesajele nesolicitate, iar câştigul reprezentat de cele 100 de milioane de spam-uri filtrate acum în plus în fiecare zi este o realizare importantă.

Algoritmul folosit de Gmail ia în calcul un număr foarte mare de factori atunci când analizează mesajele şi poate bloca spam-uri care nu sunt foarte evidente. Printre altele, se ia în calcul timpul expedierii şi se analizează opţiunile de formatare ale mail-urilor.

Lansată în 2015, platforma TensorFlow stă la baza funcţiilor de inteligenţa artificială folosite de serviciile Google. Această este open source şi poate fi folosită şi de alţi dezvoltatori pentru a integra funcţii de învăţare mecanică în propriile produse.

Integrarea TensorFlow cu Gmail va avea ca rezultat personalizarea filtrelor de blocare a spam-ului, acesta fiind un proces care va evolua pe parcursul mai multor ani şi va deveni mai eficient în timp.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.