Trump a i-a atacat pe democraţii care anchetează cu privire la legăturile sale cu Rusia - la după ce a îndemnat, în discursul despre ”starea Uniunii”, să se pună capăt disensiunilor - şi i-a acuzat de ”hărţuire”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Niciun alt politician nu a trebuit să treacă prin aşa ceva. Asta se numeşte hărţuire prezidenţială! Şi este un lucru nefericit. Iar asta face cu adevărat rău ţării noastre”, a declarat miercuri, la Casa Albă, şeful statului american.

El l-a catalogat pe Adam Schiff, preşedintele democrat al Comisiei pentru Informaţii din cadrul Camerei Reprezentanţilor, care efectuează o anchetă tot mai largă, drept un ”politicianist care încearcă să-şi facă un nume”.

Trump este vizat de mai multe anchete cu privire la eventuale legături cu Rusia.

Principala anechetă este cea a procurorului special Robert Mueller, care examinează acuzaţii explozive potrivit cărora a existat o complicitate între agenţi ruşi şi echipa de campanie a magnatului în domeniul imobiliar în 2016.

Preşedintele spune că nu are să-şi reproşeze nimic şi denunţă adesea ancheta lui Rober Mueller drept o ”vînătoare de vrăjitoare”.

În tradiţionalul discurs prezidenţial despre ”starea Uniunii” pe care l-a susţinut marţi seara, Donald trump a promis să ajute astfel înât Washingtonul să respingă politicile ”revanşei” şi ”să îmbrăţişeze potenţialul nelimitat al cooperării”.

Însă el i-a avertizat totodată pe democraţi, care deţin controul în Camera inferioarăa Congresului, să nu-şi lărgească anchetele, dând asigurări că ”anchetele partixane ridicole” ameninţă economia americană.

Adam Schiff a anunţat miercuri, cu toate acestea, că ancheta comisiei pe care o conduce se va aprofunda, având în vedere suspiciuni cu privire la legături ilegale între entităţi străine şi cercul lui Trump.

”Comisia trebuie (...) să furnizeze o dare de seamă per ansamblu a ceea ce i s-a întâmplat poporului american” şi să-i spună ”ce trebuie să facă Statele Unite pentru a se proteja de viitoare amestecuri”, a declarat Adam Schiff.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.