Comisarul şef de Poliţie Ionuţ Dana a declarat, miercuri seara, că falsului chirurg Matteo Politi a fost condamnat în Italia pentru fapte asemănătoare şi că nu figurează în Tabloul medicilor din Italia. În 20 niembrie anul trecut s-a primit la poliţie o plângere pe numele acestuia pentru înşelăciune, iar din cercetări au rezultat şi posibile alte fapte. Alte plângeri nu au fost depuse la poliţie, care cercetează şi folosirea de către italian a unei alte identităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisarul şef de Poliţie Ionuţ Dana a precizat că, în 20 noiembrie 2018, s-a primit o plângere pentru înşelăciune de la doi medici în legătură cu o sumă pe care i-o plătiseră italianului pentru un spaţiu comercial pe care urmau să îl închirieze, însă spaţiul nu îi aparţinea lui Politi.

"Au fost audiate mai multe persoane, persoane din clinica respectivă, s-a stabilit că cele două persoane au oferit o sumă de bani cetăţeanului italian, în jur de 14.000 de lei, pentru închirierea acelui spaţiu comercial. Acel spaţiu comercial nu aparţinea cetăţeanului italian, acesta desfăşurase anumite activităţi, avusese închiriată într-o perioadă anterioară o parte din clinica respectivă", a spus el.

Atunci au început cercetările, au fost audiate mai multe persoane, a rezultat că italianul a folosit şi o altă identitate.

”Tot începând din noiembrie am demarat verificarea privind autenticitatea unor documente, am făcut şi alte audieri. Am primit mai multe seturi de documente - unele în română, altele urmează să fie traduse. Am purtat corespondenţă inclusiv cu ataşatul de interne italian la Bucureşti şi am primit o serie de documente. Pot să vă confirm că a fost condamnat în Italia pentru fapte asemănătoare şi nu figurează în Tabloul medicilor din Italia”, a mai spus reprezentantul Poliţiei.

El a spus că bărbatul are calitatea de suspect pentru înşelăciune.

"Între timp, Colegiul Medicilor a adresat o altă plângere, în cursul lunii ianuarie, Parchetului. Cele două plângeri au fost reunite şi se efectuează în continuare şi cercetări pentru a stabilit dacă acesta a exercitat o profesie fără a avea autorizările necesare", a adăugat comisarul şef de Poliţie Ionuţ Dana.

El a spus că, până în acest moment, la Poliţie nu au fost depuse alte plângeri în afara celei de înşelăciune. Colegiul Medicilor însă s-a adresat parchetului.

Poliţiştii l-au chemat pentru prima dată la audieri marţi pe italian şi l-au dat în consemn la frontieră, ceea ce a dus la prinderea sa.

El a subliniat că a trebuit să fie analizate foarte multe documente, iar din această cauză pare că ancheta a tergiversat.

"Persoanele care se consideră lezate, vătămate, prin anumite acte medicale pe care cetăţeanul italian le făcea pot depune plângere", a mai spus acesta.

Matteo Politi a fost prins, miercuri dimineaţă, la Vama Curtici. Conform Poliţiei de Frontieră, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, au depistat un cetăţean italian căutat de autorităţile române într-un dosar de înşelăciune.

"În data de 06.02.2019, ora 06.11, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici (feroviar), I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia Bucureşti – Budapesta, numitul M. P., în vârstă de 38 de ani, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu un paşaport italian. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emisă o alertă, având ca obiect punerea in aplicare a unui mandat de aducere emis de către autorităţile române, persoana în cauză fiind cercetată într-un dosar de înşelăciune", anunţa instituţia.
 
Bărbatul a fost dus, miercuri seara, de poliţişti la Secţia 4 şi nu a făcut declaraţii jurnaliştilor.

Totodată, poliţiştii au adus bagajele pe care bărbatul le avea la el atunci când a fost prins, la Vama Curtici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.