Preşedinţii - directori generali ai Caselor de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa şi Constanţa au fost revocaţi din funcţii de preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adriana Cotel, în urma unor controale. La Dâmboviţa, s-a constatat că oamenii nu aveau acces în sediul CAS deşi instituţia trebuia să aibă program cu publicul, iar în Constanţa se făceau plăţi aferente concediilor medicale fără respectarea legislaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mandatele preşedinţilor - directori generali ai Caselor de Asigurări de Sănătate (CAS) Constanţa şi Dâmboviţa au fost revocate prin ordine ale preşedintelui CNAS, Adriana Cotel, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de CNAS.

Preşedintele CNAS, însoţit de Corpul de Control al instituţiei şi de directorul de resurse umane, a făcut, marţi, o verificare inopinată la sediul CAS Dâmboviţa, în urma căreia a dispus revocarea din funcţia exercitată cu delegaţie a Niculinei Sandu.

"În cursul verificării s-a constatat că solicitanţii nu aveau acces în sediul CAS Dâmboviţa la orele 15.30, deşi toate casele judeţene au obligaţia, conform HG nr. 1723/2004, ca programul de lucru cu publicul să fie zilnic între orele 8.30 - 16.30, iar o zi pe săptămână între orele 8.30 - 18.30. Totodată, analiza modului de îndeplinire a obligaţiilor asumate prin contractul de management a dus la constatarea mai multor nereguli grave în activitatea de contractare şi decontare a serviciilor medicale, eficienţa scăzută a acţiunilor structurii de control din cadrul CAS precum şi alte deficienţe care afectează, în ultimă instanţă, persoanele asigurate", scrie în comunicat.

Pentru realizarea unui management eficace şi de calitate la nivel local, numirea temporară a unei persoane care să exercite cu delegare funcţia de preşedinte - director general va fi decisă pe baza planurilor de management care vor fi depuse la preşedintele CNAS de angajaţii CAS Dâmboviţa care optează în acest sens şi îndeplinesc condiţiile legale de numire.

Totodată, în urma unui raport de evaluare a activităţii CAS Constanţa, prin care s-a constatat efectuarea de plăţi către angajatori de sume aferente concediilor medicale fără respectarea legislaţiei în vigoare, precum şi alte deficienţe în calcularea concediilor medicale, în detrimentul asiguraţilor, a fost decisă revocarea din funcţia exercitată cu delegaţie a lui Mirel George Cristescu.

Mandatul de preşedinte-director general a fost încredinţat cu delegare Luminiţei Nagy, care a ocupat până în prezent funcţia de director executiv, ca urmare a analizei obiective a rezultatelor evaluărilor performanţelor profesionale pe ultimii ani ale salariaţilor din cadrul CAS Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.