Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 10,7% în trimestrul al patrulea al anului trecut, faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, până la 154.087 de unităţi, potrivit datelor trimise miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În al treilea trimestru al anului trecut, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 0,3%, faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, până la 162.626 de unităţi.

În ultimele trei luni ale anului trecut, înmatriculările noi de vehicule rutiere au înregistrat creṣtere la categoriile mopede ṣi motociclete ṣi autobuze ṣi microbuze cu 53,4%, respectiv cu 41,4%, ṣi scădere la autoturisme cu 11,5%.

În ceea ce priveṣte înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor, au fost înregistrate creṣteri la categoriile remorci ṣi semiremorci ṣi autotractoare cu 12,8%, respectiv cu 0,2% ṣi scădere la autocamioane cu 3,3%.

Faţă de trimestrul al treilea din 2018, în trimestrul al patrulea din 2018 înmatriculările noi de vehicule rutiere au înregistrat scăderi atât pentru transportul pasagerilor cât ṣi pentru transportul mărfurilor cu 5,3% respectiv 4,3%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.