Militari venezueleni au blocat un pod la frontiera cu Columbia, în contextul în care se aşteaptă un ajutor umanitar internaţional pentru a înfrunta grava penurie de hrană şi medicamente în Venezuela, a anunţat un deputat din cadrul opoziţiei, Franklyn Duarte, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accesul pe Podul Tienditas, care leagă localităţile Cucuta (Columbie) şi Urena (Venezuela), a fost blocat cu un camion-cisternă şi un container mare, a constatat p echipă AFP la faţa locului.

”Efective ale armatei au blocat trecerea” marţi după-amiaza, a declarat pentru AFP Franklin Duarte, care este deputat din statul frontalier Tachira.

Potrivit deputatului, trecerea pe pod a fost înteruptă în urma unui incident confuz care a avut loc la Urena în timpul sosirii militarilor, la bordul unor vehicule blindate, pentru a supraveghea frontiera.

Potrivit deputatului, trei persoane ar fi fost rănite după ce un vehicul blindat a răsturnat motociclişti.

Podul Tienditas nu operează în prezent. El ar fi trebuit să fie inaugurat în 2016, însă închiderea frontierei între Venezuela şi Columbia - ordonată la sfârşitul lui 2015 de către preşedintele Nicolas Maduro şi ridicată câteva luni mai târziu - a întârziat deschiderea.

Potrivit unor informaţii de presă, acest pod ar urma să fie una dintre căile alese de intrare a ajutorului umanitar internaţional în Venezuela. Însă deputatul Duarte a declarat că ”asta nu s-a decis” pentru moment.

Preşedintele parlamentului Juan Guaido, recunoscut de aproximativ 40 de ţări ca preşedinte interimar al Venezuelei, a somat armata să nu împiedice intrarea pe teritoriul venezuelean a ajutorului umanitar pe care l-a cerut.

Populaţia este afectată de mult timp de penurii grave de alimente de primă necesitate şi de medicamente, din cauza crizei economice cu care se confruntă Venezuela.

Un deputat din cadrul opoziţiei, Miguel Pizarro, a avertizat că armata venezueleană ar încălca o ”linie roşie” dacă ar împiedica intrarea ajutorului umanitar în ţară.

Preşedintele Maduro se opune, la rândul său, acestei întreprinderi cu privire la ajutorul umanitar, pe care-l consideră un ”pretext” în vederea justificării unei intervenţii militare străine.

”Venezuela nu are nevoie să ceară pomană”, a declarat el.

”Dacă ei vor să ajute, să punăcapăt blocadei şi sancţiunilor” care afectează ţara, a îndemnat Maduro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.