Actorul Liam Neeson şi-a amintit, într-un interviu acordat Independent şi publicat luni, despre un incident tulburător în urma căruia şi-a dorit să ucidă „orice nenorocit negru” drept răzbunare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Neeson a povestit cum, după ce a aflat că o prietenă a lui a fost violată de un bărbat de culoare, a mers timp de o săptămână pe străzi pentru a-i face dreptate.

„Am umblat prin zone cu cluburi, sperând să fiu abordat de cineva - îmi este ruşine să spun - şi am făcut asta timp de o săptămână, cred, sperând ca orice «nenorocit negru» să iasă dintr-un pub şi să se ia de mine dintr-un motiv, ştii? Astfel să îl pot ucide”, a spus actorul.

El a folosit ghilimele imaginare când a spus cuvintele „black bastard”.

Promovând filmul „Cold Pursuit” (2019), o poveste despre răzbunare, Neeson a mărturisit reporterului că a aflat despre viol când a revenit acasă din străinătate. Nu a precizat cine a fost victima, însă a explicat: „Este ceva instinctiv - să ferească Dumnezeu să ai pe cineva în familie traumatizat în urma unei infracţiuni”.

„Ea a gestionat situaţia în cel mai extraordinar mod. Am întrebat dacă ştie cine a fost. Nu ştia. Ce culoare aveau? A spus că este o persoană de culoare”, a mai afirmat actorul.

Neeson a continuat spunând că a „învăţat o lecţie” din reacţia lui faţă de acel viol. A precizat că s-a maturizat mult în perioada tulbure prin care a trecut ţara sa natală, Irlanda de Nord, şi că a înţeles că instinctul pentru răzbunare duce la mai multă vărsare de sânge.

După acest declaraţii, Liam Neeson a fost ţinta criticilor online, utilizatorii reţelelor de socializare considerându-l rasist.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.