Salvamontiştii au coborât din munte, cu un elicopter, cele două persoane rănite în avalanşa din Munţii Călimani. Operaţiunea de recuperare a victimei care a decedat continuă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Salvamontiştii au reuşit să evacueze cele două persoane cu probleme medicale rănite în avalanşa din Munţii Călimani, le-au adus la baza muntelui şi le-au predat ambulanţelor pentru transportul la spital. Întrucât în zona de creastă este vânt puternic, elicopterul nu va face joncţiunea cu salvamontiştii aflaţi la faţă locului, ci va intra în zona, pe vale, dinspre Nord, împreună cu un salvamontist pe care îl va prelua din Vatra Dornei încercând să recupereze trupului celui decedat”, au transmis, luni, reprezentanţii Salvamont Româna.

Potrivit acestora, operaţiunea beneficiază de sprijinul unui elicopter SMURD din baza Târgu Mureş.

Salvamontiştii au ajuns la victimele avalanşei, luni, în jurul orei 6.30, au evaluat situaţia şi le-au acordat primul ajutor celor doi răniţi. În plus, au stabilit că cea mai bună cale de intervenţie este cu elicopterul.

O avalanşă s-a produs, duminică seară, în Munţii Călimani, trei persoane fiind surprinse, iar două au reuşit să ajungă la cabana Meteo din zonă şi să anunţe prin 112 evenimentul. Toţi făceau o drumeţie cu snowmobilele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.