FBI a acuzat oficial un angajat Apple de origine chineză că a încercat să fure secrete comerciale din cadrul diviziei auto a companiei americane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jizhong Chen a fost acuzat oficial de furtul secretelor comerciale pe baza unor acţiuni care datează încă din vara anului trecut, când acesta a fost angajat ca dezvoltator hardware.

Chen a fost unul din cei 5.000 de angajaţi care au lucrat la divizia auto a celor de la Apple, numită intern “Project Titan”, divizie care operează în secret de mai mulţi ani şi care dezvoltă tehnologii legate de maşinile autonome.

Acuzatul făcea parte din echipa electrică şi a fost unul din cei 1.200 de angajaţi care a lucrat direct la acest proiect.

Primul indiciu că Chen ar putea fi spion a venit când mai mulţi colegi l-au văzut făcând poze cu telefonul în zona în care lucra. Apoi, acesta a fost prins făcând backup pe un computer personal.

Echipa de securitate a celor de la Apple a găsit în posesia lui Chen peste 2.000 de documente confidenţiale, inclusiv manuale, diverse scheme şi diagrame tehnice.

Alte câteva sute de fotografii, făcute în perioada iunie - decembrie 2018, cu informaţii afişate pe ecranele computerelor din cadrul proiectului la care lucra au fost găsite pe telefonului acestuia.

Asemenea unui film cu spioni, Jizhong Chen a fost arestat de FBI chiar cu o zi înainte de a zbura în China. Acesta poate fi comandat la 10 ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.

Chen este al doilea angajat Apple acuzat în ultimele şapte lui că a încercat să fure secrete comerciale.

Evenimentul vine într-o perioadă de tensiuni comerciale între Statele Unite şi China, chinezii fiind acuzaţi, printre altele, că încearcă să fure proprietatea intelectuală a marilor companii americane de tehnologie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.