Cu puţin timp în urmă a fost anunţat un tragic eveniment produs în masivul Călimani unde, o avalanşă, a surprins mai multe persoane care făceau o drumeţie cu snowmobilele. Din primele informaţii o persoană este accidentată şi o altă dispărută, anunţă Dispeceratul Naţional Salvamont.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Salvamontiştii din judeţele Suceava, Mureş şi Harghita au analizat informaţiile primite pentru a identifica din ce judeţ se poate face cel mai sigur acces către zona evenimentului şi vor face o analiză a factorilor de risc din zonă. 
  
Salvamontiştii vor interveni din această seară şi deja Salvamont Suceava se îndreaptă către zonă presupusă a evenimentului cu o echipă de şase salvamontişti. Şi salvamontiştii din Mureş au intrat în masiv cu o echipă de şase salvamontişti şi un snowmobil.
La Topliţa este pregătită să intervină o echipă de salvamontişti harghiteni care aşteaptă informaţii de la echipele Salvamont din Mureş şi Suceava. 
 
Temperaturile ridicate care se înregistrează şi peste noapte, stratul mare de zăpadă, zona aflată sub cod ridicat de producere a avalanşelor impun o atenţie mărită din partea salvamontiştilor, dar, din păcate, o evaluare corectă a riscurilor e imposibil de realizat din cauza întunericului.
 
Intervenţia salvamontiştilor este de risc maxim, precizează sursa citată.
 
  
 
  
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.