Papa Francisc a sosit, duminică seară, la Abu Dhabi, pentru o vizită istorică de trei zile în Emiratele Arabe Unite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avionul care l-a transportat pe Suveranul Pontif a aterizat cu puţin înainte de ora locală 22.00.

Vizita din aceste zile este prima a unui papă în Peninsula Arabică.

Această vizită “marchează o nouă pagină în istoria relaţiilor dintre religii, confirmând că suntem fraţi şi surori, chiar dacă suntem diferiţi”, spunea, joi, Papa Francisc. Duminică, înainte de deplasarea la Abu Dhabi, el a notat, pe Twitter: “Plec către Emiratele Arabe Unite. Vizitez această ţară ca un frate, pentru a scrie împreună o pagină de dialog şi pentru a parcurge împreună drumurile păcii. Rugaţi-vă pentru mine!”.

Marţi, Suveranul Pontif va oficia o liturghie la care sunt aşteptaţi 130.000 de credincioşi. Papa Francisc va participa la Abu Dhabi şi la o conferinţă interreligioasă.

Majoritatea populaţiei din Emiratele Arabe Unite este musulmană, însă în această ţară trăiesc foarte mulţi expatriaţi, iar dintre ei, potrivit CNN, aproximativ 1,2 milioane sunt creştini.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.