Liderul PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, cere intervenţia instituţiilor statului, în urma ameninţărilor formulate la adresa a două asociaţii de proprietari de către o firmă de construcţii, oamenii fiind nemulţumiţi de ridicarea unor imobile pe spaţiile verzi, în zona Oancea-Tătăraşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea afirmă, într-un comunicat de presă, că solicită instituţiilor abilitate cu rol de autorizare, control sau prevenţie să intervină la timp pentru a se evita escaladarea unei situaţii “dincolo de normal“ în municipiul Iaşi. Printre instituţiile la care face apel liberalul ieşean se numără Primăria, Prefectura şi Poliţia Iaşi.

Liderul filialei municipale a PNL Iaşi, Marius Bodea, a declarat că, în urmă cu două zile, două asociaţii de proprietari din Oancea-Tătăraşi au primit o somaţie din partea firmei care vrea să construiască blocuri în zonă, locatarii fiind ameninţaţi că vor fi trimişi în judecată dacă vor mai organiza proteste.

”Mă angajez să sprijin cu servicii juridice asociaţiile de proprietari din zona Oancea, somate să adopte legea tăcerii în legătură cu abuzurile la care sunt supuşi locatarii. Un privat ameninţă ieşeni fără vină cu plata unor sume colosale, de ordinul milioanelor de euro, dacă aceştia nu închid gura. Nu s-ar fi ajuns niciodată aici dacă primarul Chirica nu ar fi devenit pe faţă aliatul unor inşi fără scrupule, cu apucături interlope. Chiar dacă orice lucrare a fost oprită pentru moment prin efectul atacării autorizaţiei de construcţie de către Prefect în instanţă, firma recurge prin avocaţii săi la ameninţări neruşinate la adresa ieşenilor din acea zonă”, declară liderul filialei municipale PNL Iaşi, Marius Bodea.

În somaţia adresată asociaţiilor de proprietari, firma de construcţii cere să-i fie pusă la dispoziţie lista cu numele locatarilor care au participat la proteste, pentru ca aceştia să poată fi ulterior daţi în judecată.

Constructorul susţine că prin acţiunile de protest este încălcat dreptul la proprietate privată, iar prejudiciul creat se ridică la 1,1 milioane de euro.

”Îi asigur pe ieşenii afectaţi de abuzurile Primăriei Iaşi şi ale acestui privat că legea şi dreptatea sunt de partea lor şi să nu se lase intimidaţi de scrisorile emise din birourile lor luxoase de nişte avocaţi de la Bucureşti plătiţi pentru a semna asemenea ameninţări”, mai afirmă deputatul liberal.

În urmă cu cinci zile, prefectul de Iaşi a anunţat că autorizaţia de construire la ansamblul imobiliar din Oancea-Tătăraşi a fost suspendată, după ce a atacat documentul în instanţă, în baza unor nereguli descoperite de specialiştii Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Potrivit prefectului de Iaşi, Marian Şerbescu, din mometul atacării în instanţă, autorizaţia de construire este suspendată de drept, iar lucrările nu pot avansa până la o decizie a Justiţiei.

Decizia prefectului de Iaşi Marian Şerbescu vine în urma protestelor organizate anul trecut de locuitorii din cartierul ieşean Tătăraşi, dar şi după ce liderul filialei municipale a PNL, deputatul Marius Bodea, a sesizat Instituţia Prefectului pe această temă.

Mai multe proteste au fost organizate anul trecut în cartierul ieşean Tătăraşi, oamenii fiind nemulţumiţi că primăria şi-a dat acordul pentru construirea a trei blocuri în singurul parc existent în zonă.

Primarul Mihai Chirica susţinea în luna noiembrie că dreptul de utilizare a proprietăţii este garantat de Constituţie şi că nu este vorba de autorizaţie de construcţie, ci doar de una de împrejmuire a terenului.

Întrebat de corespondentul News.ro dacă în zona respectivă vor fi construite sau nu blocuri, edilul ieşean n-a dat un răspuns tranşant.

“Trebuie puse în acord interesele cetăţenilor cu cele ale investitorilor. Este posibil să se amenajeze un parc în prelungirea celui existent, apoi să poată fi rezolvate şi problemele de natură imobiliară“, a afirmat primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

În luna aprilie, 200 de persoane au protestat în cartierul Tătăraşi din municipiul Iaşi, nemulţumiţi că parcul din zonă va fi distrus, iar în loc vor fi construite trei blocuri pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.