Tânărul care anul trecut a intrat cu maşina în mai multe grupuri de oameni la Brăila, zece persoane fiind rănite, a avut discernământ, au stabilit experţii. El este în continuare n arest preventiv şi se aşteaptă trimiterea în judecată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit obiectivbr.ro, procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a primit rezultatul expertizei psihiatrice a tânărului Marius Valentin Parfenie, care a intrat anul trecut cu maşina în mai multe grupuri de oameni, iar analiza arată că are discernământ şi nu are vreo problemă de natură psihică.

Expertiza psihiatrică a fost efectuată la Institutul Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” din Bucureşti.

Potrivit specialiştilor, Marius Valentin Parfenie nu a intrat cu maşina în oameni pe fondul vreunei probleme psihice, el fiind “o persoană normală, raţională.

Ancheta procurorului criminalist este în curs, urmând să fie dispusă trimiterea în judecată a inculpatului, în baza probelor adunate de anchetatori. Parfenie este în prezent arestat preventiv.

Anterior, specialiştii Institutului de Medicină Legală din Iaşi nu au găsit urme de droguri în sânge, astfel încât consumul de substanţe interzise a fost scos de pe lista eventualelor cauze ale acţiunilor atacatorului. Cert este că el se afla sub infuenţa alcoolului.

Pe 11 noiembrie 2018, Marius Valentin Parfenie a înjunghiat cu un cuţit vânzătorul unui autoturism, după ce a pretins că este interesat de maşină şi a abandonat victima, după care a pornit pe şosele.

Pe drum, individul a intrat cu maşina în mai multe grupuri de oameni, atât pe şoseaua de centură a oraşului, cât şi la intrarea în mall-ul din Brăila.

În total, Parfenie a rănit zece oameni, între care doi copii.

Judecătorii de la Tribunalul Brăila califică atacul la limita terorismului, suspectul fiind decis să ucidă cât mai multe persoane, apoi să se sinucidă. Atacul a fost planificat în detaliu, acest lucru fiind recunoscut de către suspect.

Tânărul este cunoscut în comunitate ca o persoană violentă, care are antecedente penale pentru fapte comise cu violenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.