Consiliul General al Muncipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, joi, indicatorii tehnico-economici pentru proiectul privind Străpungerea Bulevardului Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu Etapa II şi pentru obiectivul de investiţii “Pasaj Doamna Ghica”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Proiectul „Străpungere Bd-ul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu Etapa II – km 2+400 – intersecţia Calea Vitan Bârzeşti” prevede realizarea, pe o lungime de 1,3 km, a 6 benzi de circulaţie (3 benzi pe sens), precum şi amenajrea trotuarelor şi  a staţiilor de autobuz. De asemenea, se vor devia/reloca reţelele de utilităţi. 
   
“Prin acest proiect, dorim să demarăm etapa a doua, având în vedere că etapa I a proiectului este în curs de finalizare. Proiectul se află înscris în Programul de investiţii al municipiului Bucureşti pe anul 2019. Finanţarea proiectului se va asigura din bugetul propriu al Municipiului Bucureşti, valoarea totală a investiţiei este de 13,5 milioane euro”, a declarat Gabriela Firea.
 
Pentru Pasajul Doamna Ghica, valoarea totală a investiţiei este estimată la 28 milioane euro, din care circa 14 milioane ar fi suma necesară în primul an, pentru că investiţia este eşalonată pe 2 ani, conform graficului de lucrări. Va rezulta un pasaj de circa 200 de metri lungime şi 16,5 metri lăţime, aferent celor 4 benzi, dar lucrările se fac pe un traseu total de 1 km. 
  
Proiectul prevede realizarea părţii carosabile, cu 4 benzi de circulaţie şi separator de fluxuri de circulaţie pe zona mediană, cu trotuare şi partea de iluminat public, dar are şi o componentă de deviere şi relocare, acolo unde e cazul, a reţelelor de utilităţi existente. 
  
 „Este un proiect de modernizare a infrastructurii rutiere extrem de aşteptat, care face parte din strategia în domeniul transportului public şi care are ca beneficii fluidizarea traficului, reducerea emisiilor de noxe, cu efecte pozitive în protejarea mediului, dar şi creşterea siguranţei în ceea ce priveşte traficul auto şi pietonal”, a afirmat Firea. 
  
  
  
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.