Salvamontiştii din Sinaia au intervenit, joi, pentru recuperarea unui grup de 40 de sportivi care au cerut ajutorul pentru a coborî de pe munte, de la Cota 2000 din Bucegi, în condiţiile în care este ceaţă, iar instalaţiile de transport pe cablu care coboară până la Cota 1400 nu funcţionează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit managerului oraşului Sinaia, Marian Panait, este vorba despre 40 de sportivi din lotul olimpic de judo fete şi lupte greco-romane băieţi, care au urcat la 2000 de metri altitudine, dar nu au mai putut să coboare din cauza vizibilităţii reduse, în condiţii de ceaţă densă.
 
 
Patru salvamontişti s-au deplasat către grupul de sportivi şi i-au preluat, însoţindu-i pe jos până la Cota 1400, întrucât instalaţiile de transport pe cablu nu funcţionează din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.
 
În urma unei acţiuni care a durat aproximativ două ore, sportivii au fost coborâţi în siguranţă la Cota 1400 din Bucegi, de unde au fost preluaţi de telegondolă până în staţiunea Sinaia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.