Roskomnadzor, autoritatea care reglementează audiovizualul în Federaţia Rusă, a transmis joi că a descoperit „anumite încălcari” ale regulilor din Rusia de către BBC World News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea rusă a precizat că a făcut aceste descoperiri în cadrul verificărilor pe care le-a început în decembrie asupra reţelei naţionale de televiziune din Marea Britanie, citează Reuters.

Reprezentanţii Roskomnadzor nu au au comunicat despre ce încălcări este vorba, însă au spus că evaluează modul în care urmează să acţioneze.

Decizia de a face verificări privind activitatea BBC în Rusia a venit, în a doua jumătate a lunii decembrie, după ce Ofcom, autoritatea de reglementare a audiovizualului din Marea Britanie, a anunţat că televiziunea rusă de stat RT a încălcat regulile privind imparţialitatea după otrăvirea fostului spion Sergei Skripal, în Salisbury, în luna martie. În plus, Ofcom a spus că ar putea amenda sau chiar suspenda licenţa postului rus de ştiri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.