Circulaţia feroviară, blocată între staţiile Valea Vişeului şi Petrova, judeţul Maramureş, din cauza căderilor de pietre şi zăpadă de pe versanţi, a fost reluată, însă se va desfăşura sub supravegherea personalului feroviar de specialitate, anunţă compania CFR SA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, administratorul reţelei feroviare naţionale, vă informează că secţia de cale ferată Valea Vişeului - Leordina a fost redeschisă la ora 12.05, primul tren care va tranzita această zonă fiind trenul R 4656, cu plecare la ora 15.31 din staţia Valea Vişeului", se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de companie.

Conform sursei citate, circulaţia feroviară în această zonă se va desfăşura în perioada următoare sub supravegherea personalului feroviar de specialitate, din cadrul Regionalei CF Cluj.

"Menţionăm faptul că pentru redeschiderea circulaţiei feroviare, între staţiile Valea Vişeului şi Leordina, personalul feroviar de intervenţie a acţionat conform procedurilor specifice pentru ridicarea şi repunerea pe şină a vagoanelor deraiate şi cu utilaje speciale pentru îndepărtarea stâncilor prăbuşite de pe versant şi eliberarea liniei de cale ferată", mai arată CFR SA.

Circulaţia trenurilor în judeţul Maramureş a fost închisă, în cursul nopţii de miercuri spre joi, din cauza căderilor de pietre şi zăpadă de pe versant, mai multe trenuri fiind afectate. În momentul producerii avalanşei, trenul R 4111 tranzita zona respectivă, însă niciun călător nu a fost rănit. Căderile de pietre şi zăpadă de pe versant,au blocat însă linia de cale ferată, au afectat plugul locomotivei trenului respectiv şi au provocat deraierea a două vagoane.

Călătorii au fost preluaţi cu mijloace auto până în staţia Salva, de unde şi-au continuat călătoria cu alte garnituri care circulau pe aceeaşi rută, anunţa CFR.
 
Pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar s-a asigurat încă din timpul nopţii transbordare cu mijloace auto pe relaţia Vişeu de Jos - Sighetu Marmaţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.