Actualul viceprimar al Capitalei Aurelian Bădulescu a pierdut susţinerea partidului şi funcţia, a decis miercuri seara Comitetul Executiv al PSD Bucureşti. Consilierul general Radu Ţuţu este favorit pentru preluarea postului lui Bădulescu, conform unor surse din partid. Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a declarat, miercuri seara, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, că a minţit la Parchet atunci când a fost audiat în ancheta privind violenţele de la protestul diasporei din 10 august. "Dom'le, după câte am făcut eu... Am mers până acolo încât a trebuit să mint", a spus Bădulescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Comitetul Executiv al PSD Bucureşti i-a retras sprijinul politic lui Aurelian Bădulescu, potrivit unor surse din partid.

Adrian Bădulescu va pierde şi funcţia din CGMB.

UPDATE - Aurelian Bădulescu spune că a minţit la Parchet când a fost audiat în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a declarat, miercuri seara, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, că a minţit la Parchet atunci când a fost audiat în ancheta privind violenţele de la protestul diasporei din 10 august.



„Dom'le, după câte am făcut eu... Am mers până acolo încât a trebuit să mint. (...) Am avut o altă atitudine decât cea care ar fi trebuit atunci când am declarat în faţa organelor de urmărire penală ce m-au întrebat referitor la evenimentele din 10 august şi am spus asta în contextul în care am vrut să subliniez faptul că am făcut tot ce mi-a stat în putere ca să trag cu acest partid“, a afirmat Bădulescu.

El a mai spus că sunt lucruri pe care de acum încolo va trebui să le lămurească cu cei care se ocupă de anchetă.

„Mi-a fost greu să ajung până aici, nu am crezut niciodată că dacă-i spui lui Codrin Ştefănescu trompetă şi munceşti atâţia ani în partidul ăsta eşti dat ca o măsea afară“, a adăugat Bădulescu.

Întrebat dacă va merge la Parchet să-şi schimbe declaraţia, Aurelian Bădulescu a replicat: „Nu, o să mă cheme Parchetul şi o să zică: «Domnu' Bădulescu, ai spus că ai minţit». Da, domnule. «Ia pixul şi hârtia şi hai să vedem ce trebuie să îndreptăm aicea»“.

El a mai susţinut că i s-a cerut de la partid, „în schimbul unor foloase“, respectiv „numirea pe funcţii sau numirea altor persoane în funcţii“, să nu o mai susţină pe Gabriela Firea, să schimbe majoritatea în CGMB.

Comitetul Executiv al PSD Bucureşti s-a întrunit, miercuri, pentru a-i retrage sprijinul politic viceprimarului Capitalei Aurelian Bădulescu.

Conform preşedintelui interimar al PSD Bucureşti Gabriel Mutu, Comitetul Executiv al PSD Bucureşti, care numără 55 de membri, se reuneşte miercuri, având la punctul 2 al ordinii de zi, Probleme orgnizatorice, subiectul retragerii sprijinului politic lui Aurelian Bădulescu.

Acestuia i se reproşează atitudinea jignitoare şi comportamentul manifestat în şedinţele CGMB, dar şi în relaţie cu colegii de partid.

"Am avut o discuţie cu el şi i-am explicat că dacă va continua în aceeaşi notă, retragerea sprijinului politic pentru funcţia pe care o deţine, eminamente politică,  se va transforma în excludere din partid", a precizat Mutu.

În ceea ce priveşte ameninţările lui Bădulescu poptrivit cărora va face dezvăluiri, Gabriel Mutu a comentat: "Văd că în continuare în intervenţii telefonice transmite neadevăruri".

Cele mai mari şanse de a-l înlocui pe Bădulescu în funcţia de viceprimar le are consilierul general Radu Ţuţu. Surse din partid au declarat pentru News.ro că  pe lista scurtă de propuneri se află şi consilierii Marian Orlando Culea şi Ioana Neacşu. Radu Ţuţu, membru al PSD Sector 2, a fost prezent la alegerile locale drept responsabil cu Organizarea Regională şi Logistică. De profesie economist, a fost recomandat pentru a ocupa a doua poziţie pe lista de candidaţi la alegerile locale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.