O cartea despre o tânără evreică, care a fost adăpostită de bunicii autorului Bart van Es în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost desemnată câştigătoare a premiului Costa Book of the Year, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Profesorul de la Oxford Bart van Es a primit premiul în valoarea de 30.000 de lire sterline pentru volumul "The Cut Out Girl". 

El a redat povestea fetei olandeze care a fost salvată la vârsta de 9 ani de bunicii lui, înainte ca părinţii ei să fie trimişi în lagărul de la Auschwitz.

Acea fată a fost Lien de Jong, acum în vârstă de 85 de ani, prezentă, alături de autor, la ceremonia de marţi, de la Londra. 

Juriul - condus de jurnalista BBC News Sophie Raworth - a descris cartea drept "senzaţională şi captivantă - bijuteria ascunsă a anului". 

Van Es şi Lien de Jong s-au îmbrăţişat pe scenă, după ce a fost anunţat câştigătorul. "Fără familie nu ai o poveste. Acum, am o poveste... Bart a redeschis canalele familiei", a spus ea. 

Premiul Costa Book of the Year a fost ales din câştigătorii a cinci categorii.  

"The Cut Out Girl" a câştigat în faţa romanului lui Sally Rooney - Normal People", a romanului de debut al lui Stuart Turton - "The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle", a colecţiei de poezie a lui JO Morgan - "Assurances", şi a cărţii pentru copii "The Skylarks’ War", de Hilary McKay. 

În trecut, premiul a fost câştigat de scriitori precum Sebastian Barry, Hilary Mantel, Helen Macdonald şi Helen Dunmore. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.