Dan Reed, regizorul documentarului „Leaving Neverland”, prezentat în festivalul Sundance, a declarat pentru The Hollywood Reporter că familia lui Michael Jackson are o proprietate foarte valoroasă de protejat, nefiind suprins că reprezentanţii ei au sărit în apărarea artistului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administratorii averii lui Jackson au caracterizat documentarul de patru ore drept „linşaj” şi i-au numit „oportunişti” pe cei doi bărbaţi care aduc acuzaţii de abuz sexual artistului.

„Leaving Neverland” a fost ovaţionat la premiera de vineri, însă a stârnit un val de critici din partea reprezentanţilor averii lui Michael Jackson (1958 - 2009).

Reed a declarat: „Ei au o proprietate foarte valoroasă de protejat. De fiecare dată când este difuzată o melodie, o casă de marcat face «ka-ching». Nu mă surprinde că luptă să îşi apere proprietatea”.

El a mai precizat că filmul s-a bazat pe documentarea făcută de un profesionist „cu bogată experienţă în investigaţii şi poveşti complexe, iar aceasta este o poveste complexă”.

„Aşadar, este, fără îndoială, un documentar. Oricine care are cunoştinţe despre acest gen poate recunoaşte că este un documentar. Un film de patru ore este un tabloid? Nu l-am caracterizat deloc pe Jackson în film - dacă îl vedeţi, remarcaţi că este o poveste despre cele două familii, iar Jackson este un element în poveste. Nu caut să îl caracterizez deloc. Nu comentez despre Jackson. Nu este un film despre Michael... Filmul în sine este o prezentare a abuzului sexual, cum are loc un abuz sexual şi cum consecinţele lui afectează apoi viaţa”.

Filmul, produs şi regizat de Dan Reed, descrie cum Jackson, aflat în vârful carierei, a început - aparent - o relaţie cu doi băieţi, în vârstă de 7 şi 10 ani, şi familiile lor.

Cei doi, Wade Robson şi James Safechuck, acum în vârstă de peste 30 de ani, susţin că au fost abuzaţi sexual de Jackson şi dezvăluie cum au depăşit asta după ani.

Robson, acum în vârstă de 36 de ani, povesteşte cum  a fost molestat de Jackson de la 7 la 14 ani. De cealaltă parte, Safechuck, care a apărut alături de Jackson într-o reclamă Pepsi, a declarat că a fost abuzat de cântăreţ de la vârsta de 10 ani.

HBO plănuieşte să difuzeze - în două părţi - documentarul „Leaving Neverland” în luna martie. 

„Fiecare documentar pe care l-am făcut a fost verificat de avocaţi, pentru că subiectele pe care le abordez sunt deseori poveşti pe care oamenii nu vor să le spună. Dar în acest caz a fost mai mică implicarea avocaţilor”, a mai spus Reed.

Regizorul şi producătorul a realizat patru filme cu HBO, inclusiv „Three Days of Terror: The Charlie Hebdo Attacks” (2016). El este de părere că familia lui Jackson nu a văzut documentarul.

„Comunicatele (transmise, n.r.) nu sunt compatibile cu vizionarea filmului”, a mai spus el.

În plus, Reed a primit şi numeroase ameninţări - prin telefon ori e-mail - din partea fanilor lui Michael Jackson. Cei doi protagonişti ai documentarului au plecat de la premieră alături de gărzi de corp.

„Wade şi James nu au fost plătiţi în niciun fel, nici direct, nici indirect”, a spus el legat de acuzaţia de oportunism. 

„Neverland” era ferma din Santa Barbara (California) pe care Jackson o deţinea şi unde a trăit între 1988 şi 2003. Proprietatea a fost în centrul atenţiei în 2003, când au apărut la adresa lui Michael Jackson acuzaţii de molestare făcute de un băiat în vârstă de 13 ani.

În 2005, Jackson a fost achitat de un juriu de toate cele 14 capete de acuzare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.