În cadrul şedinţei de Comitet Executiv al FRF de luni au fost aprobate documente importante pentru integritatea şi desfăşurarea activităţii fotbalistice conform celor mai bune practici la nivel european. Astfel, FRF a aprobat un Cod de Etică prin care se stabileşte un plafon maxim de 250 de euro pentru orice cadou pe care îl poate primi un oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"FRF este prima federaţie care declară toleranţă zero faţă de corupţie. Ne dorim prin acest cod de conduită să transmitem membrilor afiliaţi un mesaj ferm. Pentru prima dată integritatea are şi un fundament legislativ. Prin acest cod se stabileşte un plafon maxim de 250 de euro pentru orice cadou pe care îl poate primi un oficial. E un mesaj ferm faţă de corupţie, acum facem o distincţie clară între disciplină şi codul etic", a declarat Răzvan Burleanu într-o conferinţă de presă.

Burleanu a mai spus că FRF a devenit prima Federaţiei din Europa Centrală şi de Est care are un Cod de Etică aprobat.

Documentele s-au aflat în dezbaterea Comitetului Executiv încă de la finalul anului trecut.

Codul de Etică intră în vigoare la data de 1 martie 2019.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.