Un tribunal din Zagreb a respins acuzaţia de mărturie mincinoasă în ceea ce-l priveşte pe jucătorul Dejan Lovren, într-un caz de corupţie, a anunţat, luni, presa locală, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lovren a fost inculpat în septembrie, fiind bănuit că a minţit în timpul procesului lui Zdravko Mamic, un personaj controversat din fotbalul croat.  Lovren a depus mărturie în legătură cu transferul său de la Dinamo Zagreb la Olympique Lyon.

Tribunalul municipal din Zagreb a respins "la 25 ianuarie inculparea lui Lovren", conform unui comunicat.

Zdravko Mamici, fost preşedinte al Dinamo Zagreb, a fost condamnat în iunie 2018 la şase ani şi jumătate de închisoare pentru că a deturnat 15,7 milioane din bugetul grupării croate şi pentru evaziune fiscală de 1,7 milioane de euro.

Mamici, în vârstă de 58 de ani, este o persoană extrem de influentă în fotbalul croat. El a fost preşedinte la Dinamo Zagreb în perioada 2003-2016, dar în acelaşi timp şi agent de jucători, ceea ce i-a permis să pună la punct un sistem prin care jucătorii pe care îi transfera, între care şi Dejan Lovren şi Luka Modrici, primeau o parte a sumei pentru transfer, iar apoi lui îi reveneau sume importante.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.