Preşedintele Klaus Iohannis a emis, duminică, un decret privind decorarea unor supravieţuitori ai Holocaustului. Cei mai mulţi vor primi Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, în timp ce fotograful Klein Andrei va primi Medalia Naţională „Serviciul Credincios” Clasa a III-a.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia Prezdenţială a anunţat că, duminică, preşedintele Klau Iohannis a semnat decretul de decorare a unor supravieţuitori ai Holocaustului.

”În semn de deosebit respect pentru suferinţele îndurate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pentru înalta ţinută morală de care au dat dovadă de-a lungul vieţii, precum şi pentru eforturile depuse pentru păstrarea vie a memoriei victimelor Holocaustului – o tragedie pe care omenirea nu trebuie să o mai cunoască,  preşedintele României a conferit Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler doamnei Davidovits Rachel, doamnei Pardău Lea, domnului Schwartz Paul, doamnei Segal Sandra, domnului Shai Meir, doamnei Szinetar Iudita Agneta şi doamnei Vainer Anette”, a anunţat Adminisraţia Prezidenţială.â

De asemenea, s-a conferit Medalia Naţională „Serviciul Credincios” Clasa a III-a fotografului Klein Andrei.

Ceremonia de decorare va avea loc luni, 28 ianuarie, ora 18:00, la Palatul Cotroceni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.