Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, duminică, un mesaj în care afirmă că Ziua Internaţională a comemorării Holocaustului reprezintă un moment de reflecţie cu privire la consecinţele tragice pe care le au manifestările de tip extremist. În plus, MAE reafirmă hotărârea de a contribui la consolidarea instrumentelor legislative şi instituţionale apte să prevină şi să sancţioneze antisemitismul, precum şi oricare alte manifestări de rasism, xenofobie, discriminare rasială, intoleranţă şi populism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu prilejul datei comemorative de 27 ianuarie, Ministerul român al Afacerilor Externe aduce un omagiu memoriei victimelor Holocaustului din întreaga lume şi îşi exprimă solidaritatea cu supravieţuitorii evenimentelor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ziua Internaţională a comemorării Holocaustului reprezintă un moment de reflecţie cu privire la consecinţele tragice pe care manifestările de tip extremist le au asupra valorilor solidarităţii umane, ale democraţiei şi ale respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale”, au transmis duminică, oficialii MAE.

Aceştia reiterează faptul că ”promovarea diversităţii, a respectului faţă de celălalt, a egalităţii de şanse reprezintă principii fundamentale pentru dezvoltarea unei societăţi democratice”.

”Ministerul Afacerilor Externe îşi reafirmă hotărârea de a contribui, în continuare, prin mecanismele diplomaţiei, la consolidarea instrumentelor legislative şi instituţionale apte să prevină şi să sancţioneze antisemitismul, precum şi oricare alte manifestări de rasism, xenofobie, discriminare rasială, intoleranţă şi populism. În contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în perioada ianuarie-iunie 2019, combaterea antisemitismului, a discriminării şi a discursului de ură reprezintă priorităţi tematice, prin încadrarea în pilonul Europa valorilor comune. În acest sens, vor fi organizate două conferinţe pe tema combaterii antisemitismului şi păstrarea memoriei Holocaustului, la Bruxelles şi Bucureşti, în februarie şi, respectiv, martie 2019”, au mai transmis oficialii MAE.

Ministerul Afacerilor Externe marchează ziua de 27 ianuarie prin implicarea în campania globală #weremember a organizaţiei evreieşti World Jewish Congress.

Ziua de 27 ianuarie 1945 reprezintă ziua eliberării prizonierilor din lagărul de la Auschwitz-Birkenau şi marchează comemorarea la nivel internaţional a victimelor Holocaustului.

Potrivit Rezoluţiei 60/7 din 2005 a Adunării Generale a ONU, statele sunt încurajate să comemoreze victimele Holocaustului şi să dezvolte programe educaţionale în materie de Holocaust.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.