Salvamontiştii au primit, în ultimele 24 de ore, peste cincizeci de apeluri de urgenţă, cele mai multe în judeţele Braşov şi Prahova. Stratul de zăpadă în zona montană este consistent, în multe locuri fiind risc mare de producere a avalanşelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont, s-au primit 55 apeluri de urgenţă”, au anunţat, duminică dimineaţă, reprezentanţii salvamont România.

Potrivit acestora, au fost zece apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov, şapte apeluri pentru Salvamont Lupeni, cinci apeluri pentru Salvamont Prahova – Azuga, câte patru apeluri pentru salvamontiştii din Predeal, Sinai şi Caraş Severin-Muntele Mic.

De asemenea, s-au primit 3 apeluri pentru Salvamont Gorj şi câte două apeluri pentru Salvamont Dămboviţa, Salvamont Cluj, Salvamont Busteni şi Salvamont Mureş.

Câte un apel a vizat salvamontiştii din Harghita - Odorheiu Secuiesc, Alba, Maramureş-Şuior, Sibiu, Petroşani, Covasna, Harghita – Gheorgheni, Suceava, Neamţ şi Bacău.

De asemenea, s-au mai primit alte 41 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre zona montană.

În întreaga zonă montană stratul de zăpadă este consitent, în multe zone riscul producerii de avalanşe fiind mare.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, la ora 14.00, stratul de zăpadă măsura 197  centimetri la Cuntu, 228 centimetri la Bâlea-Lac, 161 centimetri Vf. Ţarcu, 138  centimetri la Vf. Omu, 96 centimetri la Parâng, 83 centimetri la Păltiniş, 121 centimetri la Sinaia, 50 centimetri la Predeal, 40  centimetri la Fundata. 

În Carpaţii Orientali erau 105 centimetri la Vf. Lăcăuţi, 112 centimetri la Bucin, 106 centimetri la Vf. Călimani, 91 centimetri la Vf. CeahlăuToaca, 52 centimetri la Poiana Stampei, 46 centimetri la Vf. Iezer-Rodnei.

De asemenea, în Carpaţii Occidentali, erau 140 centimetri la Stâna de Vale, 123 centimetri la Vlădeasa 1400, 105 centimetri la Semenic, 90 centimetri la Roşia Montana, 80 centimetri la Vf. Vlădeasa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.